DYSLEXIE, REKEN OF AD(H)D COUNSELING

Na een vrijblijvend oriënterend gesprek, wordt gestart met een intake gesprek en stel je jouw doel(en) vast. Vervolgens kan gestart worden met de begeleiding.

Begeleiding

Het basisprogramma voor dyslexie bestaat uit 30 uur individuele begeleiding (5 dagen). Dit wordt bij voorkeur in een korte periode afgerond,  ongeveer in 2 à 3 weken. Het verloop van de begeleiding kan variëren, in verband met leeftijd en de mate van de reeds opgedane verwarring op lezen. Sommige doelen, zoals handschriftproblemen of het AD(H)D programma, zijn niet in 5 dagen te realiseren. Er zijn dan meerdere dagen nodig en dit zal tijdens de counseling uitwijzen en communiceert worden. Na een counseling zijn er altijd nog een tweetal terug-kom sessies en eventueel in overleg nog meer.

Voor kinderen en volwassenen

De Davis-methode is geschikt voor alle leeftijden. Vanaf 7 jaar ben je van harte welkom, maar ben je 50 en word je dagelijks met moeilijkheden geconfronteerd op je werk, begeleid ik je ook graag.

Wat bied een counseling

  • Je leert hoe je je focus zelf kunt verbeteren
  • Je houdt controle over je ‘eigen energiemeter’ en/of en opzicht van de omgeving
  • Je ervaart wat ontspanning (en dus ook spanning) met je lijf doet
  • Je werkt op een manier die past bij jouw denkstijl.
  • Je gaat uit van jouw positieve eigenschappen als beelddenker. Je gaat aan de slag om deze eigenschappen te versterken en leert om meer op je beelden te vertrouwen.

Kinderen en ouders zeggen:  “ik vind lezen nu best leuk”,  “letters dansen niet meer, maar staan nu stil”, “mijn zoon heeft weer vertrouwen in zichzelf”, “ook de andere vakken, zoals rekenen en schrijven gaan nu beter”.